The Hanging Garden

Näyttely Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 18.-20.10.2019

The Hanging Garden on OSAO:n floristimestariopiskelijoiden florististen tilatöiden näyttely, joka järjestetään Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 18.-20.10.2019.

Esillä on floristisia kokemuksia, jotka kannattaa käydä elämässä!

Viikonlopun kestävässä näyttelyssä on esillä 16 teosta.

Floristimestariopiskelija Janika Saviluoto, millainen työ sinulta tulee tähän näyttelyyn?

-Teen katosta roikkuvan tilakoristeen johon tulee kudottu elementti. Teokseni nimi on ”Ryijy”.

Tämä on moderni versio ryijystä. Viherryksenä käytän tässä peikonlehteä ja peikonkämmentä. Työni tulee kasvitieteellisen puutarhan trooppiseen huoneeseen.

Kuinka kauan olet käyttänyt aikaa työn suunnitteluun, protoihin ja valmiiseen työhön?

-Aikaa on kulunut tunteja ja taas tunteja. Pohjalla on yksi koevedos, jossa testailin eri punonta ja kudonta tyylejä.

Mistä sait idean työhösi?

-Idea tuli päähäni aika nopsaan. Valkoinen väri oli lähtökohtana. Halusin, että se pomppaa vihreästä ympäristöstä.

Mikä näyttelyssä ja tehtävän annossa on ollut haastavinta?

-Haastavinta on ollut tilan hahmottaminen. Aiemmin en ole tehnyt työtä noin korkeaan tilaan.

Onko kivaa?

-On. Olen ollut erittäin innoissani. Tosi mieluinen tehtävä.

Floristimestarikoulutus alkoi tänä syksynä OSAO:n Kempeleen-Limingan yksikössä. Koulutus kestää puolitoista vuotta. The Hanging Garden on yksi opintojen aikana toteutettavista yhteisprojekteista.

Tule ja näe kaikki 16 floristimestariopiskelijan tilateosta. Tutustu myös teosesittelyiden kautta tältä sivulta.