Marjo Heikura

MOONDRAGON

Marjo Heikura

Projektin ideani oli kiinalaisessa kulttuurissa vahvasti vaikuttava taruolento, lohikäärme.C-muotoinen lohikäärme on salaperäinen olento, joka edustaa suurta voimaa ja vapautta.Se on ääretön lähde ja paikka, johon kaikki maan purot ja joet virtaavat.

My idea for the project was a strongly influenced fictional character in the Chinese culture, a dragon.The C-shaped dragon is a mysterious creature, who represents great power and freedom.It’s an endless source and a place where every stream and river of the world flows,

C-n muotoinen lohikäärme Hongsha-kulttuurista on esillä Pekingin Kansallismuseossa.STR/AFP/Getty Images (kuva ylhäällä)

Muinaisessa Kiinalaisessa kansanperinteessä lohikäärme on mystinen olento, jolla on taivaallisia ominaisuuksia.

Se on jaloin kaikista eläimistä. Veden hallitsijana se ohjaa ilmastoa.

“Ymmärrän, että linnut voivat lentää, kalat uida ja nelijalkaiset eläimet juosta. Juoksevat voi pyydystää, lentävät voi ampua nuolella. Lohikäärmettä sitä vastoin ei voi ymmärtää, kun se lentää kohti taivasta tuulissa ja pilvissä”  Tämä on kuuluisa lainaus Kungfutse sanoista. (Kiinalainen opettaja, poliitikko ja filosofi, jonka opetuksiin Kungfutselaisuus pohjautuu).

Lohikäärmeen vahvuus on näkymätöntä taivaallista Yang-energiaa, joka tulee hallitsemasta vedestä ja säästä.Kaikkialla missä on taivas tai vesi, on lohikäärme.

 

Kasviluettelo:

Gladiolus Princess Margaret

Lilly Grass

Plumosus, Asparagus setaceus

Grevillea Robyn Gordon

Amaranthus Hot Biscuits

Rahkasammal, Sphagnum

Olkikukka, Xerochrysum bracteatum,

Jalohortensia, Hydrangea macrophylla