Paluu Kempeleeseen

Floristimestarikoulutus palaa Kempeleeseen vuosien tauon jälkeen. Ensimmäiset floristimestarit valmistuivat 1998 juurikin Kempeleestä – Suomen ensimmäisestä floristimestarikoulutuksesta. Vuodenvaihteessa 2019 moni tutkinto uudistui ja näin tapahtui myös floristimestarikoulutukselle. Floristimestariksi opiskellaan puutarha-alan erikoisammattitutkintona ja ammattinimike on floristimestari.

Koulutuksen rakenne

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnossa floristimestari on ammattinimike, jos tutkintoon sisällytetään kaksi tutkinnon osaa. Nämä tutkinnon osat ovat: Floristisen alan asiantuntijana toimiminen 60 osp sekä Floristisen alan tuotteiden kehittäminen 60 osp Puutarha-alan erikoisammattitutkintoon kuuluu kaikille pakollisena tutkinnon osana Puutarha-alan organisaatioviestintä 20 osp. Tutkintoon kuuluu myös valinnainen osa, joka voidaan ottaa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta tai vaihtoehtoisesti opiskelija voi valita vapaavalintaisista tutkinnon osista se, joka sopii parhaiten tämän hetkiseen työtilanteeseen.

Miten opinnot suoritetaan?

Floristimestariksi opiskellaan työn ohella. Opinnot rakentuvat jokaiselle henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Opinnot alkavat kaikille pakollisella opintojaksolla, joka on Puutarha-alan organisaatioviestintä. Nämä opinnot suoritetaan hyvin pitkälle verkko-opintoina ja työelämälähtöisesti. Floristisen alan asiantuntijana toimiminen käytännössä tarkoittaa esimerkiksi havaintopäivien, kurssien, näyttelyiden tai muiden alalle tyypillisten tapahtumien rakentamiseen. Floristisen alan tuotteiden kehittäminen puolestaan tarkoittaa käytännössä sitä, että oman kiinnostuksen kohteen mukaan rakennetaan tuotemallistoja esimerkiksi hääsidontaan, surusidontaan, kausituotteita tai vaikkapa verkkokauppaan vuosimallistoksi.

Millaista opiskelu on?

Opiskelu koostuu lähi-, etä, verkko- ja virtuaaliopiskelusta. Lähiopiskelua on kuukaudessa muutamia päiviä ja muu opiskelu toteutetaan etä- ja verkko-opiskeluna etätehtävillä sekä verkkoluennoilla, jotka ovat myös kuunneltavissa nauhotteina. Käytännössä voit siis suorittaa tutkinnon oman työsi ohella.

Tutkinto yksilöllisesti

Tutkinnot tehdään käytännön töissä opiskelijan oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tutkintoja voi tehdä erilaisilla työpaikoilla, omassa yrityksessä tai toisen palveluksessa. Myöskin koulun tarjoamat projektit ovat yksi tapa suorittaa tutkinnon osia.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for floristrymasterclass.kempele is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.